Σχετικά με εμένα

Η Δρ. Αργυρούλα Αγγελοσοπούλου είναι ψυχολόγος (Σχολή Ψυχολογίας Αθηνών, ΕΚΠΑ) πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, επόπτρια και εκπαιδεύτρια ψυχικής υγείας με εμπειρία άνω των 20 ετών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Είναι διδάσκουσα και επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην ειδική αγωγή και την υγεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και του Ψυχοθεραπευτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Αλυπίας Τέχνη). Είναι εξωτερική συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και του Κέντρου δια Βίου Μαθησης (ΠΑΝ.ΘΕΣ). 

Έχει πιστοποιημένη ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (EABCT), καθώς και στη Θεραπεία Σχημάτων (Advanced Schema Therapist-ISST). Είναι πιστοποιημένη στη Ψυχοδυναμική Κλινική της Ψυχοσωματικής Νόσου (Ψυχοσωματική Ιατρική) και στο Health Coach προληπτικής ιατρικής από την Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη θεραπεία συγκεκριμένων διαταραχών, ενδεικτικά, στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών (Ε.Ε.Ε.Σ.Μ.) και στη συναισθηματικά προσανατολισμένη προσέγγιση για τη συζυγική και οικογενειακή θεραπεία (EFT, Washington D.C.). Είναι βασικό στέλεχος των υπηρεσιών συμβουλευτικής του ΕΚΕΠΙΣ και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ).


Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (EABCT) και της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Σχημάτων (ISST).
 
Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε τομείς της κλινικής ψυχολογίας, με έμφαση στη θεραπεία των συναισθηματικών προβλημάτων. Είναι συγγραφέας άρθρων και βιβλίων με κύρια θεματολογία τη ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων.Η διδακτορική της διατριβή αφορά στην κατασκευή ενός πρότυπου ψυχοθεραπευτικού προγράμματος για την πρόληψη και διαχείριση των συναισθηματικών διαταραχών. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα. Τα τελευταία 15 χρόνια οργανώνει και συμμετέχει στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshops) με συναφή θέματα.
 
ΒιβλίαΓνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία παιδιών και εφήβων: Θεωρία και
Πράξη 2016, εκδόσεις ΠΕΔΙΟ
 
Κεφάλαια:
- Ζαφειροπούλου Μ. & Αγγελοσοπούλου Α.: «Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία σε παιδιά και εφήβους: εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου παρεμβατικού μοντέλου.» 
-  Αγγελοσοπούλου Α.: «Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία στις αγχώδεις διαταραχες παιδιών.»


 


Αγγελοσοπούλου Α.:
«Αγχόσαυρος: Οδηγός για ψυχολόγους. Το Εγχειρίδιο του Καλού Μαχητή». Αθήνα:
Πεδίο (2012).Αγγελοσοπούλου Α. (2012).
Τα γνωστικά σχήματα των παιδιών με άγχος. Θεραπευτικές προσεγγίσεις και αναζητήσεις. Στο: Μ. Ζαφειροπούλου (επιμ.), «Δυνατότητες και Δυσκολίες του Παιδιού και του Εφήβου: Γνωσιακές-Συμπεριφοριστικές Προσεγγίσεις». Αθήνα:
ΙΕΘΣ, Πεδίο. 
       
      
Διοργάνωση Σεμιναρίων

Τα τελευταία 15 χρόνια συμμετέχω στην οργάνωση και εφαρμογή σεμιναρίων.

Ενδεικτικά, κάποια από τα σεμινάρια που έχω διεξάγει στο παρελθόν:
 • "Βασικές έννοιες στη Ψυχοσωματική Ιατρική".
 • "Χρόνια Οργανικά νοσήματα: προτεινόμενα πρωτόκολλα γνωστικο-συμπεριφορικών παρεμβάσεων".
 • «Η νοηματοδότηση των διαταραχών προσωπικότητας: θεραπευτικά πρωτόκολλα».
 • Θεραπεία Σχημάτων: εκπαίδευση στις βασικές αρχές και βιωματικές τεχνικές για την αντιμετώπιση «δύσκολων» περιπτώσεων.
 • Θεραπεία Ζεύγους: εκπαίδευση στη Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία.
 • «Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές: Βιολογικοί παράγοντες και Ψυχικές επιδράσεις. Μοντέλα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης».
 • «Επικοινωνία και διαχείριση του άγχους στον εργασιακό χώρο».
 • «Συμβουλευτική Ψυχολογία παιδιών και γονέων παιδιών με ή χωρίς ειδικές ανάγκες»
 • «Συμβουλευτική παιδιών: αξιολόγηση, θεραπεία και τεχνικές παρέμβασης».
 • "Πρόληψη και διαχείριση των εσωτερικευμένων διαταραχών σε παιδιά σχολικής ηλικίας: Παρουσίαση ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος».
 • «Ο Αγχόσαυρος: Ένα ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης και διαχείρισης εσωτερικευμένων προβλημάτων με γνωστικές – συμπεριφοριστικές τεχνικές σε παιδιά σχολικής ηλικίας».
loader