Είμαι πιστοποιημένη επόπτρια και αναλαμβάνω την εποπτική υποστήριξη σε συμβούλους, ψυχολόγους και ψυχιάτρους στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής
  • στο γραφείο μου,
  • στο Συμβουλευτικό Σταθμό (Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
  • και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.
Για μένα, η πιο σωστή εποπτεία είναι αυτή η διαδικασία που είναι συνεπής με τις τις ανάγκες του εποπτευόμενου και πληροί τις αρχές του συνεργατικού εμπειρισμού. Παρότι υπάρχει πληθώρα εκπαιδεύσεων στη συμβουλευτική ή σε κάποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, εντούτοις η ανάγκη για πιο αποτελεσματική εποπτεία είναι μεγάλη και χρειάζονται καθαρές και συγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη μια σωστής εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευσή μου σε προγράμματα εποπτών μου παρέχει τη δυνατότητα να κάνω ατομικές εποτείες ή εποπτείες σε ομάδες των 3-4 ειδικών ψυχικής υγείας. Στην ατομική εποπτεία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να εργασθεί πάνω σε συγκεκριμένες δεξιότητες και ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και να διορθώσει συγκεκριμένες αδυναμίες. Στις ομαδικές εποπτείες εφαρμόζονται ποικίλες τεχνικές (video, modelling, δυαδικό ή τριαδικό role playing, feedback) που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών σχολών και πρακτικών και διδάσκουν την εφαρμογή των τεχνικών σε διαφορετικές διαταραχές.

Η εποπτεία δε χρειάζεται να γίνεται αποκλειστικά στο γραφείο, οι ωφελούμενοι από άλλες πόλεις/χώρες μπορούν να συμμετέχουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
 
“supervisor should not only talks the talk but walks the walk”
H. S. Sullivan, 1943

Ρωτήστε την ψυχολόγο

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με κάποια θεραπεία ή θέλετε να κλείσετε μια συνεδρία,
μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζι μας, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
loader