Η θεραπεία ζεύγους προσφέρει σε εσάς και τον/τη σύντροφό σας τη δυνατότητα να βελτιώσετε τη συντροφική σας σχέση, να διαχειριστείτε συγκρούσεις και να καλλιεργήσετε δεξιότητες σωστής επικοινωνίας μεταξύ σας.

Η εκπαίδευσή μου στη Θεραπεία Σχημάτων (Schema Therapy), αλλά και στη Συναισθηματικά Προσανατολισμένη Θεραπεία Ζεύγους EFT (Emotionally Focused Couple Therapy) μου επιτρέπει να ακολουθώ μια παρέμβαση που είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά στο εδώ και τώρα των αναγκών της σχέσης.

Πρωταρχικός στόχος στη θεραπεία ζεύγους είναι η αναγνώριση και αντιμετώπιση των δυσλειτουργικών μοτίβων-παγίδων στο συζυγικό δεσμό. Η δεύτερη περιοχή παρέμβασης αφορά τη ψυχοεκπαίδευση στη διαχείριση των συναισθημάτων, των συζυγικών ρόλων, στην επικοινωνία και στην απο κοινού άσκηση της γονεϊκότητας.

Η θεραπευτική διεργασία στο μοντέλο παρέμβασης που προτείνω βοηθά και τους δύο συντρόφους να ακούνε καλύτερα και να αναπτύσσουν μια πληρέστερη ενσυναισθητική εκτίμηση για τις εσωτερικές εμπειρίες των συντρόφων τους. Έτσι, αντί να θεωρείται δεδομένος ο τρόπος που ο κάθε σύντροφος βιώνει τον άλλο, οι σύντροφοι μαθαίνουν νέους λειτουργικούς τρόπους να φροντίζουν και να φροντίζονται, να μεταφέρουν τα συναισθήματά τους και να ελέγχουν τις διαστρεβλώσεις τους.
 
«εδώ δεν είναι να είναι να είμαι εγώ πάνω από σένα ή εσύ πάνω από μένα... εδώ είναι να είναι ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του»
Γιάννης Ρίτσος, «η σονάτα του σεληνόφωτος», 1956

Ρωτήστε την ψυχολόγο

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με κάποια θεραπεία ή θέλετε να κλείσετε μια συνεδρία,
μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζι μας, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
loader