ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Θεραπείες που παρέχονται
  • συμπεριφοριστική θεραπεία
  • γνωστική - συμπεριφοριστική θεραπεία
  • ατομική θεραπεία
  • γνωστική θεραπεία
  • θεραπεία σχημάτων
  • οικογενειακή θεραπεία
  • συζυγική θεραπεία
  • θεραπεία πένθους
  • διαπροσωπική θεραπεία​
image-152900-parexomenes-ypiresies.jpg?1442394800879

Ψυχοθεραπεία 

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαλεκτική διαδικασία θεραπείας, που στοχεύει στην πληρέστερη λειτουργικότητα του ανθρώπου σε θέματα που αφορούν τον εαυτό, τις σχέσεις και τους βασικούς τομείς της ζωής. Αυτή η διαδικασία αναφέρεται στο σύνολο της προσωπικότητας του συμβουλευομένου, τη συμπεριφορά, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις συναισθηματικές διεργασίες, την εικόνα του εαυτού, την προσωπική ιστορία και τα βιώματα του προσώπου που αναζητά φροντίδα. Εν συντομία, περιλαμβάνει μεθόδους και τεχνικές αναγνώρισης και κατανόησης των ψυχικών διεργασιών, καθώς και αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων και δυσκολιών.

Συμβουλευτική

Η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής στοχεύει στη στήριξη των διαπροσωπικών σχέσεων, στη διαχείριση επαγγελματικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση κρίσεων, στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων, καθώς και στην ψυχοκοινωνική στήριξη των συμβουλευομένων και των οικογενειών τους.

Διαδικτυακή συνεδρία  

H Τηλεψυχιατρική είναι κλάδος της τηλεϊατρικής και λειτουργεί ως ένας εναλλακτικός τρόπος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε άτομα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Εκπαιδευμένοι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα ψυχικής υγείας παρέχοντας τις ιατρικές τους γνώσεις με τη μορφή διάγνωσης, δεύτερης γνώμης, θεραπείας, συμβουλευτικής οδηγίας ή και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών (παρέμβαση στη κρίση) κάνοντας χρήση του συστήματος της τηλεδιάσκεψης.

Η συνεδρία μέσω skype ή facetime είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τη συνεδρία που γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο. Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και είναι εμπίπτουν στο παγκόσμιο πρότυπο εμπιστευτικότητας. Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ή σε απομονωμένα μέρη έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ολοκληρωμένες και ποιοτικές ψυχολογικές υπηρεσίες.

Η Τηλεψυχιατρική είναι ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της τηλεϊατρικής σήμερα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, επίσημα, 31 προγράμματα Τηλεψυχιατρικής βρίσκονται εν ενεργεία εκ των οποίων 25 στις Η.Π.Α., 1 στον Καναδά, 1 στη Μεγάλη Βρετανία, 1 στη Νορβηγία, 1 στη Φινλανδία και 1 στην Αυστραλία.

​Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει ένα e-mail ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη Δρ. Αγγελοσοπούλου και να κλείσει ραντεβού. Αφού ορισθεί το ραντεβού και πριν πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή συνεδρία, ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται να γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της συνεδρίας μέσω του συστήματος. Σε περίπτωση που χρειασθεί να ακυρωθεί το ραντεβού, ορίζεται μια νέα ώρα μέσα στην εβδομάδα (εφόσον υπάρξει ειδοποίηση για την ακύρωση τουλάγχιστον 24 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα). Σε άλλη περίπτωση, η συνεδρία χρεώνεται ως γενόμενη. Η χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης του ραντεβού χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση ισχύει τόσο για τον ενδιαφερόμενο, όσο και για τη θεραπεύτρια. Για άτομα κάτω των 18 ετών χρειάζεται η συναίνεση ενός κηδεμόνα. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 50 λεπτά και κοστίζει 40 ευρώ. Είναι σημαντικό ο υπολογιστής σας να είναι τοποθετημένος σε ιδιωτικό και ήσυχο μέρος, ώστε να μην υπάρχει επηρεασμός από άλλα πρόσωπα.

Έντυπο Συναίνεσης | Guidelines

​Πραγματοποιούνται εποπτείες σε συναδέλφους ψυχολόγους - συμβούλους.
SCHEMA THERAPY SUPERVISION / COGNITIVE THERAPY SUPERVISION

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αργυρώ Αγγελοσοπούλου, PhD
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Σπ. Σπυρίδη 58
Τ.Κ. 38 221, Βόλος
Τηλ./Fax: 24210 22 855
Δέχεται κατόπιν ραντεβού.

XAΡΤΗΣ

image-177059-123404-hrbg.png?1442394865392